Насловна Најновије Почело обиљежавање 81 године од Битке на Козари

Почело обиљежавање 81 године од Битке на Козари

132
0

Обиљежавање 81 година од Битке на Козари, почело је данас на Мраковици, а код спомен-крста одата је почаст жртвама и запаљене су свијеће.

Обиљежавању овог значајној историјског догађаја, присуствују представници институција Републике Српске и Србије, локалних заједница које гравитирају планини Козари, Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, СУБНОР-а Републике Српске и Србије, организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата и политичких партија.

Слиједи полагање вијенаца и цвијећа на централни споменик, а потом обраћање званица и културно-умјетнички програм.

Предвиђено је обраћање предсједника Републике Српске Милорада Додика, министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијела Егића, државног секретара у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије Миле Карановића и представника СУБНОР-а.

Обиљежавање 81 године од битке на козари

Битка на Козари је симбол страдања и отпора српског народа у борби против нациста и усташа, током које је убијено око 40.000 цивила, а 68.000 је одведено у логоре, међу којима више од 23.000 дјеце.

Обиљежавање 81 године од Битке на Козари заједнички организују одбори за његовање традиције ослободилачких ратова влада Републике Српске и Србије.

ИЗВОРсрна, фото РТРС
Претходни текстЈуговић: “Сарајевски Срби настављају живот у Источном Сарајеву“
Сљедећи текстПочиње Вимблдон -Ђоковић брани титулу