Насловна Најновије Почиње Сабор трубача у Гучи

Почиње Сабор трубача у Гучи

228
0

У Гучи данас почиње Сабор трубача који ће трајати до недјеље, 13. августа, а организатори очекују 100.000 посјетилаца из Србије и иностранства.

За 11.00 часова предвиђено је подизање саборске заставе.

Организатори су најавили да ће сутра навече наступити трубачки оркестар Дејана Петровића, а у суботу и недјељу, 12. и 13. августа, мајстори трубе Дејан Лазаревић и Саша Крстић.

Током Сабора трубача биће организовано више изложби народне радиности и књига, те одржани концерти културно-умјетничких друштава, такмичење здравичара, избор најљепше народне ношње и представљање старе драгачевске свадбе.

Саборски садржаји су бесплатни, не наплаћују се ни улазнице на концерте, као ни улаз у Гучу.

За три дана Сабора у Гучи публика ће моћи да чује и трубачке оркестре Бојана Крстића, Елвиса Бајрамовића, Драгана Павловића, Марка Трнавца, прошлогодишње побједнике Сабора.

Финално такмичење 17 трубачких оркестара заказано је за недјељу од 18.00 часова, а потом ће од 21.00 час наступити више пјевача фолк музике, међу којима су Никола Роквић, Бане Мојићевић и Александар Тирнанић, уз трубачке оркестре. За 23.00 часа предвиђено је проглашење побједника 62. Драгачевског сабора трубача. 

ИЗВОРртрс
Претходни текстСрпска богатија за 32 бебе
Сљедећи текстНовитовић: У Словенији остајемо док буде требало