Насловна Најновије Почињу “Дучићеве вечери поезије“

Почињу “Дучићеве вечери поезије“

243
0

У Требињу ће данас почети традиционална културна манифестација „Дучићеве вечери поезије“, посвећена великом српском пјеснику Јовану Дучићу.

Пјесници ће се данас дружити са ученицима основних школа и требињске Гимназије, која носи пјесниково име.

Као централни дио манифестације сутра ће у 20.00 часова бити одржана свечана академија „Код кнеза на балу“ у Културном центру, најављено је из Градске управе Требиње.

У кулутрно-умјетничком програму учествују требињски хорови „Трибунија“ и хор Средње мучичке школе, Дјечији хор „Бубамарац“, глумци Биљана Ђуровић и Љубо Божовић, пијаниста Марко Ковач, прваци опере Народног позоришта Београд Дејан Максимовић и Српског народног позоришта Нови Сад Данијела Јовановић.

Истога дана биће положено цвијеће на споменике Дучићу и Његошу, а у 11.00 часова ће у Музеју Херцеговине бити одржана трибина „Још двије, три ријечи о језику, роде“ о отвореним проблемима срског језика данас.

У Музеју Херцеговине ће у 18.30 часова бити отворена изложба „Хелена, Сербије регина“ Републичког завода за заштиту споменика културе Србије.

Манифестација завршава у недјељу, 5. новембра, када ће у 11.00 часова у Народној библиотеци Требиње бити промисане књиге „Одрођени књижевник“ Зорана Аврамовића и „Херцеговина, земља пјесника“ Милована Пецеља.

У Културном центру ће у 19.00 часова бити одржано традиционално пјесничко вече „На Дучићевом путу“.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстЈак вјетар у западним крајевима, учестали одрони
Сљедећи текстНелегална и дестабилизујућа владавина Кристијана Шмита