Насловна Најновије Предсједник СО Пале Дамјан Шкипина посјетио вртић „Бамби“

Предсједник СО Пале Дамјан Шкипина посјетио вртић „Бамби“

261
0

Предсједник Скупштине општине Пале Дамјан Шкипина посјетио је вртић „Бамби“ и у разговору са руководством овог обданишта које је у приватном власништву поручио да ће општина додатно субвенционисати њихов рад, како би се амортизовале промјенљиве околности на тржишту које утичу и на формирање цијене боравка дјеце у вртићу.

-Свјесни смо да цијене појединих намирница расту и потпуно разумијемо власнике овог, али и још једног приватног вртића у Палама, али још више разумијевања имамо према родитељима наших најмлађих суграђана. Због тога и идемо у правцу изналажења рјешења по којем ће општина платити разлику цијене усљед неминовног поскупљења, што ће представљати подршку свима, вртићима да примијене реалну цијену и избјегну евентуалне губитке, а родитељима дјеце омогућити да та нова околност не утиче негативно на њихове кућне буџете-рекао је Шкипина.

Подсјећајући да је општина Пале изградила потпуно нови и савремени, преко 600.000 КМ вриједан објекат Дјечјег центра „Бубамара“, те издвојила близу 100.000 КМ за адаптацију и опремање просторија у ОШ „Мокро“, гдје ће бити одјељење у којем ће боравити тридесетак малишана из овог насеља, али и по први пут увела субвенцију за боравак сваког дјетета у приватним вртићима, Шкипина је истакао да се на томе неће стати и да ће већ у буџету за наредну годину бити планирана средства за изградњу још једног здања за потребе јавне предшколске установе.

-Наш циљ је јасан и изградњом још једног обданишта, наставком субвенција према приватним вртићима и подршком евентуалном проширењу њихових капацитета у реалним оквирима, желимо што прије доћи у позицију да ниједно дијете са подручја општине Пале, чији родитељи имају такву потребу, не остане без могућности да борави у неком од вртића-прецизан је предсједник Скупштине општине Пале.

Шкипина на крају оцјењује да општина Пале засигурно спада у ред водећих локалних заједница по питању подршке предшколском васпитању, те да је једна од ријетких јединица локалне самоуправе која у оваквом обиму помаже и вртићима и корисницима њихових услуга.

-То је, сматрам, више него одговоран приступ локалне самоуправе која је срећна због чињенице да имамо доста дјеце и подршка којом показујемо да о томе водимо рачуна је нешто сасвим примјерено, док на тај начин истовремено пратимо и политике републичких институција које кроз повећање плата и пензија, новчану помоћ одређеним циљним групама и различите мјере подршке грађанима настоје да ублаже инфлаторне ударе и трошкове који су настали као посљедица глобалних дешавања на које као друштво нисмо могли утицати-закључио је Шкипина.

Власник и директор вртића „Бамби“ Јелена Васиљевић изразила је захвалност руководству општине Пале, које је увијек знало да препозна одређене проблеме на које је ово обданиште наилазило у раду.

-И ова посјета предсједника Скупштине општине Пале, господина Дамјана Шкипине, јасан је показатељ више него добре сарадње и опредијељености локалне власти да нам изађе у сусрет кроз различите видове помоћи и подршке и ја се надам да ће ова успјешна сарадња бити настављена, како бисмо, прије свега, нашим најмлађим суграђанима омогућили што угоднији боравак у вртићу и задржали висок квалитет услуга које пружамо-рекла је Јелена Васиљевић.

ИЗВОРпале инфо
Претходни текстБиће набављен најсавременији систем за вјештачко осњежавање
Сљедећи текстВишеград: Пријем за представнике позоришта из седам земаља