Насловна Најновије Препорука за плаве картоне фудбалерима

Препорука за плаве картоне фудбалерима

174
0

Међународни одбор фудбалских савеза /Ифаб/, изнијеће препоруке да судије играчима показују плаве картоне, којима ће бити суспендовани на десет минута.

Према приједлогу, уколико играч добије још један плави картон, биће му показан црвени и биће искључен из игре. У случају да играч добије плави па потом жути картон, то ће значити црвени и искључење.

Нова правила дио су покушаја да се у међународном фудбалу поправи понашање играча, усљед раста броја сукоба током утакмице.

Пооштрена правила којим се спријечавају играчи да приговарају судији и повећане финансијске санкције за прекршиоце, уведени су у Енглеској на почетку текуће сезоне.

Према појединим извјештајима, Фудбалски савез Енглеске разматра могућност да процес пробе плавих картона покрене током Купа, мада је Међународна федерација фудбалских асоцијација /Фифа/ саопштила да је прерано да се елитна такмичења укључе у пробне периоде.

Пробе плавих картона нису одобрене за најелитнија такмичења, што значи да неће бити плавих картона у Премијер лиги. Приједлози немају подршку Уније европских фудбалских асоцијација /Уефа/, која не планира пробне периоде током Европског првенства или Лиге шампиона.

Предсједник Уефе Александар Чеферин, описао је плаве картоне као „смрт фудбала“.

ИЗВОРСрна, фото илустрација
Претходни текстУ недјељу посјета српским и православним светињама у Сарајеву и Источном Сарајеву
Сљедећи текстСутра на снази наранџасто упозорење због падавина и вјетра