Насловна Најновије У недјељу посјета српским и православним светињама у Сарајеву и Источном Сарајеву

У недјељу посјета српским и православним светињама у Сарајеву и Источном Сарајеву

153
0

Делегација Интерпарламентарне скупштине православља и парламентарци Грчке и Кипра, боравиће у недјељу, 11. фебруара, у Сарајеву и Источном Сарајеву.

Према програму посјете, делегација ће у недјељу у 8.00 часова присуствовати Светој архијерејској литургији у Старој цркви у Сарајеву, након чега ће посјетити Музеј Старе цркве.

Потом је предвиђена посјета Саборној цркви Рођења пресвете Богородице, а у 11.30 часова Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански Хризостом уприличиће пријем у згради Митрополије дабробосанске у Сарајеву.

У 13.00 часова делегација Интерпарламентарне скупштине православља и парламентараца посјетиће манастир Светог великомученика Георгија на Равној Романији, а потом и Војничко спомен-гробље „Нови Зејтинлик“ на Сокоцу. Високу делегацију на Сокоцу дочекаће начелник општине Милован Бјелица.

У 15.30 часова планиран је радни ручак са градоначелником Источног Сарајева Љубишом Ћосићем и начелницима општина у саставу града, а у 18.00 часова биће организована посјета Спомен-капели Светог Димитрија на Вељинама и локацији изградње будућег храма у општини Источно Ново Сарајево.

У делегацији Интерпарламентарне скупштине православља су генерални секретар Скупштине Максимос Каракопулос, који је и посланик грчког парламента, члан Међународног секретеријата Интерпарламентране скупштине православља Паникос Леониду, који је и посланик Представничког дома Републике Кипар, и савјетник у Интерпарламентарној скупштини православља Коста Мигдалис.

Домаћин делегацији Интерпарламентарне скупштине православља и парламентарцима Грчке и Кипра је шеф делегације Парламентране скупштине БиХ у Интерпарламентарној скупштини православља Сњежана Новаковић Бурсаћ.

ИЗВОРсрна, фото religioskop.ba
Претходни текстПредложено још три мјесеца притвора за двојицу ухапшених у акцији “Коде“
Сљедећи текстПрепорука за плаве картоне фудбалерима