Насловна Најновије Пригожин најавио повратак и нове задатке у име велике Русије

Пригожин најавио повратак и нове задатке у име велике Русије

447
0

Шеф руске плаћеничке восјке Вагнер, Јевгениј Пригожин, поручио је да његова група тренутно не регрутује борце, али да ће то вјероватно учинити у будућности, истичући да их чекају задаци, који ће који ће бити извршени у име Русије.

„Данас дефинишемо наше наредне задатке, чији је оквир све јаснији. Без сумње, то су задаци који ће бити извршени у име велике Русије“, поручио је Пригожин у гласовној поруци објављеној на Греј Зони, Телеграм каналу повезаном са организацијом Вагнер.

Након јунске побуне, Кремљ је рекао да ће Вагнерови борци који нису учествовали у томе, прећи у регуларну војску, потписавши уговоре с руским Министарством одбране.

Очито алудирајући на то, Пригожин је у гласовној поруци рекао да су „нажалост“ неки од његових бораца прешли у друге „структуре моћи“, али је додао да се желе вратити.

„Све док не осјетимо недостатак људи, не планирамо вршити нова запошљавања. Међутим, бићемо вам захвални ако останете у контакту с нама, а чим Домовина буде требала створити нову групу, која ће бити у стању заштитити интересе наше земље, ми ћемо свакако кренути с регрутовањем“, рекао је Пригожин.

Након побуне, неки Вагнерови борци су се преселили у Бјелорусију и започели обуку њене војске. У коментарима објављеним прошле седмице, Пригожин је такођер рекао да је Вагнер спреман додатно повећати своје присуство у Африци.

Његова улога тамо, посебно у подршци владама у Малију и Средњоафричкој Републици, извор је забринутости западних влада. Сједињене Америчке Државе су Вагнеровце оптужиле за чињење раширених злочина и наметнуле санкције Вагнеру као злочиначкој организацији.

Пригожин је навео да ради у складу са законима земаља у којима послује. Прошле је седмице поздравио војни удар у западноафричкој држави Нигер и направио нешто што је изгледало као покушај за његове борце да тамо уведу ред.

ИЗВОРТелеграм, фото НСН
Претходни текстЗдравствена заштита од сутра само за грађане са уплаћеним доприносима
Сљедећи текстСутра сунчано уз умјерену облачност