Насловна Најновије Припадници МУП-а Српске у акцији добровољног давања крви

Припадници МУП-а Српске у акцији добровољног давања крви

193
0

Традиционална акција добровољног давања крви под организацијом Министарства унутрашњих послова показала је још једну хуману страну ове професије.

Несебичност и алтруизам доказали су и кадети. Акција МУП-а у којој учествује 600 припадника Министарства траје од 24. до 28. јула.

– Традиционална акција добровољног даривања крви у сарадњи са руководством и припадницима МУП Републике Српске обезбиједиће у љетним мјесецима пријеко потребне дозе и резерве крви – рекла је директор Завода за трансфузијску медицину Српске Гордана Гузијан.

Нагласила је да су током љета повећане потребе за крвљу будући да су тада годишњи одмори, као и да је повећан број саобраћајних незгода.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран поручио је да је велика ствар некоме спасити живот, те изузетно позитивним оцијенио хумани и етички карактер полицијског посла и актуелну акцију добровољног давања крви у цијелој Српској.

Акцији добровољног даривања крви, одазвали су се и добојски полицајци. У наредних пет дана, крв би требало да дарује њих око 50.

У Служби за трансфузију Болнице „Свети апостол Лука“ кажу да је залиха тренутно довољна само „А“ крвне групе, а залихе осталих крвних група су смањене, због чега су нове количине драгоцјене течности од великог значаја за рад служби у болници.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУ уторак олујни вјетар на сјеверу и западу Српске
Сљедећи текстКошарац: Без именовања министра финансија и трезора нећу подржати ниједну тачку овог министарства на СМ БиХ