Насловна Вијести Радник Хитне помоћи у Сарајеву украо новац старици којој је позлило

Радник Хитне помоћи у Сарајеву украо новац старици којој је позлило

344
0

У сарајевском насељу Храсница јуче се десио срамотан случај крађа једне старице, којој је медицинско особље Хитне помоћи Кантона Сарајево указивало помоћ.

Наиме, у видеу који је Н1 уступио Един Мусић, син ове старице, видљиво је како један медицински радник отвара мали црни новчаник из којег вади папирни новац и ставља у свој џеп.

Мусић, који већ дуго живи у Аустралији, за Н1 је казао, да је његова мајка у јако лошем стању, пада у несвијест и има уграђен песмјекер.

„Помоћница буде до 1-2 и иде кући, остатак буде сама. Инсталирао сам у стану видео надзор. Када падне у несвјест, ми контактирамо Хитну, која је у задњих 10-ак дана више пута долазила. Када су ушли у стан, мене је неко искључио са видео позива на таблету, а истјерали су рођаке у ходник“, испричао је Мусић.

Након што су прегледали снимак, више пута су безуспјешно контактирали Хитну помоћ КС, а на крају су, како каже, послали е-маил директору те институције.

„Јавила нам се једна госпођа, јако пријатна, извинила се милион пута и рекла да ће то истражити и дати све информације. Желим знати имена тих људи који су били ту, можда су јој више пута узимали, ко зна“, рекао је Мусић.

Није могао са сигурношћу потврдити који износ је украден, а додао је да је његова мајка сада на сигурном, смјештена у дом.

Овим снимком, додаје, желио је послати поруку, у циљу заштите грађана.

„Срамотно је! Ја сам велики донатор за сарајевске здравствене установе. Слао сам и шлепере помоћи и сад да тако доживим, немам ријечи“, казао је Мусић.

Огласила се директорица Хитне помоћи КС

Директорица Хитне помоћи КС Јасна Хусеинбеговић-Мусић казала је за Н1 да је, поред свих проблема са којима се сусрећу, све очекивала, али овакву ствар, никада.

Упутила је извињење породици, али и свим грађанима КС.

„Жао ми је што су ови људи, и поред болесне мајке, и ово доживјели. Већ су подузете све радње, изоловали смо случај о особи о којој се ради. Претпоставке су већ биле, јер та особа је већ 2018. године имала сличну ситуацију. Знате какви су судски прописи и на крају се није могло ништа урадити“, рекла је директорица Хитне.

„Обећевам да ће се све законске радње испоштовати. Јасно и гласно сам рекла, да таква особа, не да не не заслужује, него таква особа док сам ја ту, сигурно неће радити у Заводу за хитну медицинску помоћ“, подвукла је Хусеинбеговић-Мусић.

Додала је и да у Хитној помоћи ради 327 људи, и да ће се у будућности трудити да раде, прије свега часно, а онда, наравно, и са знањем.

ИЗВОРGLAS SRSKE
Претходни текстУсвојен Приједлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске
Сљедећи текстШта је суперћелијска олуја?