Насловна Најновије Радоичић потврдио да је сам организовао акцију у Бањској

Радоичић потврдио да је сам организовао акцију у Бањској

532
0

Адвокат Милана Радоичића, бизнисмена и сада већ одлазећег потпредсједника Српске листе, Горан Петронијевић, казао је данас на конференцији за медије да је Радоичић прихватио одговорност за организовање оружаног сукоба код Бањске.

Адвокат је то прочитао из саопштења Милана Радоичића.

“Ја, Милан Радојичић, од оца Рајка, рођен у Републици Србији, због многоројних спекулација које су се појавиле, обавештавам да сам заједно са сународницима са севера Косова и Метохије дана 24. септембра дошао на север Косова и Метохије, у село Бањска. Разлог нашег враћања био је да охрабримо српски народ са тог подручја о пружању отпора терору ком је свакодневно изложен. Обавештавам све дежурне прогонитеље српског народа, од Куртија до многобројних иностраних помагача, да сам лично обавио све логистичке припреме за одбрану народа, а овај чин нема везе са мојим ранијим политичким ангажманом. О овоме нисам обавештавао никога ни власт Србије, нити сам од њих имао било какву помоћ јер смо већ тада имали различите ставове по питању отпора Куртијевом терору“, прочитао је адвокат из саопштења Милана Радоичића, преноси Нова.рс.

Адвокат није желио коментарише снимак који је раније објавио косовски министар полиције.

Подсјећања ради, Александар Вучић, предсједник Србије, изјавио је у интервјуу за шпанску националну телевизију ТВ Еспањола да је потпредседник Српске листе Милан Радоичић поднио оставку на ту функцију.

Име Милана Радоичића нашло се у центру збивања на Косову и Метохији, када је минулог викенда дошло до оружаног сукоба код села Бањска. Шта се тачно догодило у ноћи између суботе и недеље и како је дошло до пуцњаве, до сада још није у потпуности јасно, а присуство потпредседника Српске листе потврдио је и предсједник Србије Александар Вучић.

Вучић је тада демантовао информације које су се појавиле у медијима, да је Радоичић рањен у овом сукобу, те додао да ће бити саслушан пред надлежним органима у Србији.

ИЗВОРНезависне новине
Претходни текстСаво Милошевић нови селектор репрезентације БиХ
Сљедећи текстМалишани из ОШ „Јован Дучић“ уживали у часу у природи