Насловна Најновије Реаговање „Илиџанског борца“ на изјаву новинара Аднана Рондића о НАТО бомбардовању Србије

Реаговање „Илиџанског борца“ на изјаву новинара Аднана Рондића о НАТО бомбардовању Србије

572
0

  Борачка организација Источне Илиџе „Илиџански борац“ послала је на адресу наше редакције писемо реаговања на објаву новинара Ал Џазире Балканс, којом је коментарисао изјаву српског тенисера Новака Ђоковића  НАТО боимбардовању Србије 1999. године.

Писмо реаговања преносимо у цјелости:

ПРЕДМЕТ: Реаговање на изјаву А. Рондића, доставља се

„Закукао Новак Ђоковић због НАТО бомбардовања Србије:

– И мени је, Новаче, жао, што су вас бомбардовали 1999. Требали су много прије – написао је Рондић „

  Рондић Аднан, новинар Al Jazeere Balkans, поручи ово, ником другом, до Новаку Ђоковићу. Тако и Ђоковић постаде само „мрски Србин“ који заслужује да га се оптужује и криви за „сву бол свијета у Босни“.

  Још једна у низу добро познатих и опште прихваћених порука које долазе из бошњачког интелекта; ништа ново изузев уста које су их изговориле. Искрено, мало смо изненађени – не оним што мисли већ што Рондић, као образован човјек, новинар мултинационалне, мултикултурне… глобалне компаније, изговори. Па сад да је то рекао неком политичару или колеги новинару (јер и једни и други стварно знају бити „џукеле“ које могу човјека натјерати да  непримјерено одреагује), али не, Оно то рече Новаку Ђоковићу. Па ваљда је Ђоковић, по њему, требао  запјевати од среће због бомбардовања. Онда се јавише многи мали рондићи и, уз „пробране“ ријечи, подржаше Рондића. Тек понеки усамљени глас разума – тако мало али ето има их, успротиви се овој ужасној изјави и на њих се сведе сво човјекољубље, емпатија, добросусједство и сл.

  Аднане Рондићу, Ти поручио Новаку (али и свима нама Србима), онако јавно, јасно и гласно, без пардона и увијања и ми чусмо… и шта сада? Сем горког окуса у устима због којег ћемо само, уз гласну псовку пљунути – ништа. Остало ћеш, као паметан човјек, претпоставити шта би ти хтјели поручити – ништа дубокоумно и фино,  већ онако једноставно, кратко и сажето, народски речено.  Навикли смо на вас, па се нећемо нервирати и чудити, него ћемо и то „одбити на будалаштину“.

  Ипак, иако је та изјава  једно обично баљезгање појединца са којим се слаже повећи број интернет беспосличара, та баљезгања долазе од једног НОВИНАРА, који  носи посебну одговорност за јавно изнешене ставове, а посебно новинара једне мулти, мулти, мулти… Al Jazeere. И зато питамо Al Jazeere Balkans о њиховом ставу по овој изјави А. Рондића – да ли подржавате или не овакав став и мишљење свога новинара и, ако их не подржавате, како ће те реаговати.

  Господо из Al Jazeere Balkans, флоскуле којима се бране слобода ријечи и мисли као и права новинара, без вашег конкретног одговора у овом случају, остаће само флоскуле.

                                                                                       ОБО „ИЛИЏАНСКИ БОРАЦ“

                                                                                                                   

ИЗВОРРТВИС
Претходни текстПетровић: Цијена струје неће се мијењати ове године
Сљедећи текстОкончана обука „Идентификација инструмената за припрему и провођење развојних пројеката“ (ВИДЕО)