Насловна Најновије Рогатица: Због новог снијега без струје више села

Рогатица: Због новог снијега без струје више села

193
0

На подручју општине Рогатица због новог снијега у раним јутарњим часовима без струје је остао велики број села, али су у току активности да се стање до краја дана нормализује, рекао је Срни начелник општине Милорад Јагодић.

Јагодић је навео да се мокар снијег који већ 24 часа пада на подручју ове општине задржавао на дрвећу у близини далековода и да су под његовом тежином настајали спојеви, који су довели до прекида у електроснабдијевању, што се дешавало и раније.

Он је подсјетио да је на тендеру за избор понуђача за одржавање проходности локалних путева у зимској сезони посао добило локално Шумско газдинство „Сјемећ“ и да то сада редовно обавља.

„Шумско газдинство и Теренска јединица Рогатица, `Електродистрибуције` Пале договорили су приоритете према којима ће се чистити локални путеви на сеоском подручју, да би се екипама за одржавање електро-мреже омогућило лоцирање и санирање кварова на терену“, рекао је Јагодић.

Јагодић је изразио увјерење да снијег од двадесетак центиметара у фебруару није ништа необично на просторима као што је Рогатица и околне општине, посебно на ширем подручју Романије, али да су се људи у овим крајевима мало одвикли од климе која је раније владала, са доста снијега и ниске температуре. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНовић: За Србе и Српску 1. март не може и неће бити празник
Сљедећи текстДодик: Поносни на оне који су стварали и развијали Српску