Насловна Најновије Руси нападају на свим фронтовима

Руси нападају на свим фронтовима

177
0

Руска војска напада украјинске положаје у свим дијеловима прве линије, саопштио је командант копнених снага украјине Александар Сирски.

Он је на „Телеграму“ објавио да је оперативна ситуација на истоку и даље тешка и да Русија не обуставља офанзиву дуж цијелог фронта.

Сирски је навео да је одржао састанак са другим украјинским командантима, који су „у дефанзиви у источном правцу“, како би анализирали ситуацију и планирали даље кораке, јавила је „Раша тудеј“.

„Донесене су одлуке да се осигура одрживост наше одбране, сачувају животи наших војника и рационално користи муниција“, додао је Сирски.

Предсједник Украјине Владимир Зеленски, изјавио је крајем прошлог мјесеца да ће украјинске снаге са напада прећи на изградњу утврђења и признао да је украјинска контраофанзива завршена без успјеха.

Према процјенама Русије, Украјина је у посљедњих шест мјесеци изгубила више од 125.000 војника и 16.000 комада тешке опреме.

Зеленски се прошлог мјесеца жалио да је испорука западне артиљерије Кијеву значајно смањена од почетка израелске операције у Гази, која је одговор на напад Хамаса на Израел 7. октобра.

Администрација предсједника САД Џозефа Бајдена, недавно је упозорила да су средства за Кијев готово пресушила, након што су републиканци блокирали издвајање 106 милијарди долара за Израел и Украјину.

Неименовани украјински артиљерац рекао је „Тајмсу“ прошле седмице, да је престао да гађа мање руске јединице, како би сачувао гранате, које се сада користе „само у критичним ситуацијама“.

С друге стране, предсједник Русије Владимир Путин изјавио је јуче да је руска војна индустрија „ухватила замах“ и да може да вишеструко повећа производњу усљед сукоба са Украјином.

ИЗВОРСрна, Телеграм, фото Sergei Bobyiev TASS
Претходни текстПЗУ Специјална болница за офталмологију Свјетлост расписује конкурс за три доктора медицине
Сљедећи текстПогинуо 101 израелски војник у копненој офанзиви на Појас Газе