Насловна Вијести Република Српска РХМЗ: Пљускови са грмљавином

РХМЗ: Пљускови са грмљавином

163
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ, данас ће након сунчаних периода током пријеподнева, бити пљускова са грмљавином, уз највишу дневну температуру ваздуха до 28 степени Целзијусових.

Јутро је промјенљиво облачно, слаба киша пада на сјевероистоку, као и на крајњем југу Херцеговине, док је у осталим предјелима суво, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током пријеподнева разведравање уз сунчане периоде, али и нови развој облака на западу, који доносе повремену кишу и пљускове с грљавином. Пљускови ће се средином дана и током поподнева премјештати од запада ка истоку, а увече ће их бити и на сјеверу.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, већином југозападног, у сјеверним подручјима сјеверозападног смјера.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Kалиновик, Kнежево, Мраковица, Соколац и Хан Пијесак 14, Мркоњић Град, Рибник и Чемерно 15, Гацко и Шипово 16, Бањалука, Приједор, Сарајево, Тузла, Нови Град, Рудо и Сребреница 17, Билећа, Вишеград, Србац и Фоча 18, Бијељина и Добој 19, Требиње и Зеница 20, Неум 23 степена Целзијусова.

Падавине у протекла 24 часа: Приједор 10,2, Фоча 10,3, Требиње 11,6, Бијељина 14,1, Нови Град 15, Kалиновик 18,2, Билећа 22 и Србац 43,3 литра кише по метру квадратном.

ИЗВОРРХМЗ, фото Аваз.ба
Претходни текстУ Рогатици обиљежавање Дана РВИ Српске
Сљедећи текстВишковић данас у Власеници