Насловна Најновије Сабор гуслара „Романијо горо од јунака“, у петак 1. марта у Сокоцу

Сабор гуслара „Романијо горо од јунака“, у петак 1. марта у Сокоцу

120
0

Гусларско друштво „ Романија“ и Савез гуслара Републике Српске, организују 1. марта у Сокоцу 28. Сабор гуслара „Романијо горо од јунака“, на којем ће као и претходних година наступати гуслари Сарајевско-романијске и Горњодринске регије, што обухвата пола Савеза.

Предсједник Гусларског друштва „Романија“ Соколац Милован Радовић, најавио је да се ове године не очекује велики број учесника, али је сам квалитет Сабора побољшан.

  • Одлучено је да учествују само они народни гуслари који су побјеђивали код нас, те на савезним и републичким такмичењима, с тим да вјероватно право учешћа неће имати они који се нису такмичили на нашем републичком фестивалу и нису ушли у полуфинале. Претходних година смо имали проблем и примједбе публике да програм траје дуго, а да је квалитет понекад упитан. Управни одбор Савеза гуслара Републике Српске донио је такву одлуку и тако ће бити. Најављен је долазак и учешће наших легендарних гуслара са наше регије као што су Коста Плакаловић, Миладин Пандуревић, Илија Работа, Вукан Ђука, као и свештеник Миљан Рађеновић. Углавном, ове године ће бити добар програм, те позивамо љубитеље гусала и епске народне пјесме да нам се придруже у што већем броју – поручио је Радовић.

Сабор гуслара „Романијо горо од јунака“, одржаће се у Парохијском дому Цркве Светог пророка Илије, са почетком у 18.00 часова.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстНа Палама потражња већа од понуде, станови у новоградњи до 2.500 КМ
Сљедећи текстНије постигнут договор о нижој цијени хљеба