Насловна Најновије САД: Најмање једна жртва пуцњаве у школи у Ајови, идентификован осумњичени

САД: Најмање једна жртва пуцњаве у школи у Ајови, идентификован осумњичени

198
0

Најмање једна особа је изгубила живот, а неколико је рањено у данашњој пуцњави у средњој школи у градићу Перију, у америчкој држави Ајови, јављају амерички медији.

Како наводи телевизија Ен-Би-СИ, позивајући се на више полицијских извора, наоружани нападач је преминуо од прострелне ране коју је сам себи нанио.

У пуцњави су повријеђена још три лица, међу којима су два ученика и један службеник школе. Детаљи њихових повреда нису одмах доступни.

Осумњичени нападач је идентификован, изјавио је на прес конференцији шериф округа Далас, Адам Инфанти, али је одбио да саопшти више детаља.

Како је навео, пуцњава је пријављена јутрос око 7:37 по локалном времену, прије почетка првог школског дана послије зимског распуста за ученике средње школе у Перију, коју похађа око 1.785 ученика.

Инфанти је новинарима рекао да је један полицајац реаговао седам минута касније и затекао особе које су задобиле ране из ватреног оружја, не наводећи о коме је ријеч.

– Срећом, у згради је било врло мало ученика и наставника, што је, по мом мишљењу, допринијело добром исходу у том смислу – рекао је он на брифингу за новинаре.

Шериф је додао да више нема опасности по грађане и да полиција сада ради на томе да се схвати шта се догодило.

Према наводима званичнника округа Далас, мјесто злочина је тренутно обезбијеђено.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстПотписани уговори о стипендирању
Сљедећи текстСпектакуларни концерт музичких звијезда у Бањалуци поводом Дана Републике