Насловна Најновије Спектакуларни концерт музичких звијезда у Бањалуци поводом Дана Републике

Спектакуларни концерт музичких звијезда у Бањалуци поводом Дана Републике

1961
0

Регионалне звијезде Аца Лукас, Мирослав Илић и Баја Мали Книнџа наступиће 9. јануара на Тргу Крајине у Бањалуци на Дан Републике Српске. Посјетиоце очекује прави музички спектакл на концертној бини одмах по окончању свечаног дефилеа.

Баја Мали Книнџа наступиће са пјесмом о Републици Српској која је припремљена специјално за Дан Српске као одговор на актуелна дешавања.

– Ово је држава, није ентитет, онај што нас не воли, нема легитимитет – стихови су пјесме која још није извођена и своју премијеру доживјеће на концерту 9. јануара.

Након свечаног дефиле наступиће Даница Црногорчевић. Ова пјевачица етно и вјерских пјесама у част Републике Српске припремила је пјесму „За живот Српске“. Очекује се извођење изузетно популарних пјесма попут „Весели се српски роде“ али и „Пукни зоро“ заједно са Полицијским оркестром Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Централни догађај Дана Републике почиње 9. јануара у 17.00 часова свечаним дефилеом у којем ће учествовати више од 900 припадника МУП-а Српске, представници јавног и цивилног сектора. На Тргу Крајине очекује се дрон спектакл са око 200 дронова.

Свечана академија, поводoм Дана Републике Српске, заказана је за 08. јануар у 16.00 часова у Спортској дворани „Борик“.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСАД: Најмање једна жртва пуцњаве у школи у Ајови, идентификован осумњичени
Сљедећи текстУ понедјељак Божићни концерт Српског пјевачког друштва „Слога“