Насловна Најновије Санин Муса припрема окупљање присталица пред Судом БиХ, у вријеме суђења Додику

Санин Муса припрема окупљање присталица пред Судом БиХ, у вријеме суђења Додику

142
0

Лидер политичког покрета „Вјера народ држава“ и бивши припадник одреда „Ел муџахедин“ Санин Муса, припрема окупљање својих присталица испред Суда БиХ у понедјељак, 5. фебруара, поводом наставка суђења предсједнику Републике Српске Милораду Додику и окупљања грађана који Додику дају подршку.

Муса је на свом „Фејсбук“ профилу најавио тај скуп, иако је претходно МУП-у Кантона Сарајево предао захтјев за пријаву мирног окупљања 30. јануара испред зграде Суда БиХ /када је провобитно требало бити одржано суђење/, а који је забранила сарајевска полиција.

Упркос томе, Муса је на друштвеним мрежама најавио окупљање против оних који долазе „јавно четниковати по Сарајеву“.

Муса је на „Фејбуку“ навео да је циљ скупа, прије свега, да се забрани окупљање особа које дају подршку предсједнику Додику, током његових рочишта пред Судом БиХ.

Цијеле објаве са друштвене мреже „Фејсбук“ видљиве су и на линковима:
https://www.facebook.com/photo/?fbid=2484372588391044&set=a.148215365340123 https://www.facebook.com/sanin.musa.37

Срна сазнаје да је регионалним одборима тог покрета дат задатак да се одазове што већи број чланова. За окупљање чланства из регије Зворника и Калесије, према сазнањима Срне, задужен је један повратник са сиријског ратишта, који је контактирао већи број припадника вехабијске заједнице са циљем њиховог доласка и изазивања нереда.

Уочи одржавања прославе Дана Републике Српске, Муса је на свом „Фејсбук“ профилу, али и на профилу покрета „Вјера народ држава“ објавио је видео-снимак гдје позива Бошњаке на окупљање како би очували цјеловитост БиХ и у једном дјелу обраћања говори: „Откопавајте закопано, мислим на кромпир, подмажите захрђало, мислим на тепсије…“, алудирајући на откопавање и подмазивање наоружања.

Наведена објава може се погледати на сљедећем линку:
https://www.facebook.com/100064872150453/videos/1554783108628713

Муси је марту 2022. године забрањен улазак у Србију, због пропагирања екстремног радикализма и одржавања везе са вехабијама и селефијама из Србије.

ИЗВОРСрна, фото принтскрин
Претходни текстБез сагласности Српске нема чланства БиХ у НАТО
Сљедећи текстУ суботу сунчано, температура до 17 степени