Насловна Најновије Саопштење организација проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата са подручја општине Власеницa

Саопштење организација проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата са подручја општине Власеницa

116
0

Саопштење организација проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата са подручја општине Власеницa, преносимо уцјелисти:

„Поштовани,

Поводом најављеног протеста за суботу, 15. април, организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата са подручја општине Власеница објављују саопштење. Молимо да га пренесете у цјелости.

Организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата нису против било каквог мирног окупљња, нити против других облика демократског изражавања воље грађана. Нисмо, и никада нећемо бити. Али, увијек ћемо бити против сваког чина који нарушава и скрнави оно за шта су наши најмилији дали животе и за шта су се борили како бисмо ми данас живјели у слободи. Најоштрије осуђујемо организаторе најављеног скупа због датума и мјеста догађаја.

На Васкршњу суботу на Тргу српских бораца у организацији Покрета „Буђење“ из Тузле и уз подршку појединих „Срба“ са подручја општине Власеница,заказано је срамно окупљање које нам наноси неизмјеран бол и представља ударац на симбол стварања Републике Српске и слободне општине Власеница. Ударац на 324 погинула борца са подручја општине Власеница, на њихове породице, на све оне који су учествовали у рату и борили се за ово што данас имамо.

Величанствен споменик изграђен на Тргу српских бораца свакодневно нас опомиње на то.
Нису они нас понизили на овај начин, него су само рекли о себи. Дјела говоре, а поражени не могу да се помире са тим да су наши борци часно ратовали, што непријатељи Републике Српске упорно настоје да нам подметну.Овај скуп организују управо такви-непријатељи, домаћи издајници, страни плаћеници, они који не знају за част, вјеру и поштовање светог. Неки од њих су недавно позивали на протест на овом истом мјесту „на дан рођења, на дан ослобођења Власенице 10. августа“, што можете видјети на фотографији која је у прилогу овог саопштења. Неки од њих би најсрећнији били да нема овог величанственог здања-спомен обиљежја свим српским жртавама у протеклим ратовима наТргу српских бораца у Власеници.

Замислите, драги суграђани, како бисмо ми били дочекани у Федерацији БиХ, у овим истим општинама из којих долазе организатори и учесници скупа (Тузла, Кладањ). Замислите да се упутимо тамо, па још позовемо и њихове суграђане, Бошњаке, па се заједно окупимо уочи њиховог највећег вјерског празника баш на мјесту које је симбол страдања и сјећања на жртве. Замислите само како би то изгледало.

Можда је боље да не замишљамо!
Поносни смо на Власеницу, поносни смо на Републику Српску,поносни смо на наше Власеничане који су се борили и који су своје животе уткали у темеље Републике Српске. Поносни смо и на све оне који се данас боре за просперитет Власенице и за будућност наших потомака. Поручујемо организаторима протеста да се на овај начин не може и неће зауставити развој општине Власеница.

Часни и поносни живе добри људи, како кажу стихови наше химне, химне Републике Српске. У име свих њих и у име бораца, породица погинулих бораца, заробљених и несталих цивила, цивилних жртава рата и ратних војних инвалида најоштрије осуђујемо овај чин, његове организаторе и учеснике и ограђујемо се од иступа у јавности појединих чланова породица погинулих бораца и њихових срамних изјава.

Позивамо све вас да предстојеће празнике проведете у миру, у кругу својих породица и најближих. Уз поздрав Христос Васкрсе- Ваистину Васкрсе желимо вам срећан празник!“

ИЗВОРРтвис
Претходни текст“Мис Земље” БиХ Верица Михајловић- понос и амбасадор Фоче
Сљедећи текстПетровић: Цијена струје у Српској и даље најнижа у региону