Насловна Најновије Састанак Додика и Орбана у Будимпешти (ФОТО/ВИДЕО)

Састанак Додика и Орбана у Будимпешти (ФОТО/ВИДЕО)

210
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас у Будимпешти са премијером Мађарске Виктором Орбаном у оквиру дводневне посјете главном граду те земље.

Након састанка у Кармелићанском манастиру у Будиму, предвиђен је и радни ручак Орбана и Додика.

Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Састанку присуствују и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.
Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

Предсједник Српске истакао је раније да се радује седмом званичном сусрету с мађарским премијером који је, како је напоменуо, неприкосновени лидер суверене мађарске политике, али и поборник рационалне и реалне Европе.
Фото: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

– Ми имамо увијек о чему да разговарамо. Орбан је један рационалан, важан и реалан политичар у Европској унјији. Синоним је онога што у Унији реба да буде рационално и реално. Мислим да на његовој политици Европска унија има неку шансу да преживи – истакао је Додик.

Односи Српске и Мађарске су, каже, врло важни.

– Сваки дан имамо комуникацију с Мађарском, финализирамо неке пројекте у области енергетике, привреде и других области индустрије – навео је предсједник Српске и додао да су врата отворена за све и да жели да види мађарске инвеститоре.

ИЗВОРртрс
Претходни текстМУП се опрашта од убијеног инспектора из Бијељине
Сљедећи текстОткривен споменик Томи Здравковићу на Скадарлији