Насловна Најновије Сахрањен Дејан Милојевић

Сахрањен Дејан Милојевић

167
0

Дејан Милојевић, великан српске кошарке, сахрањен је у данас на Новом бежанијском гробљу. Сахрани је присуствовао крем свјетске и српске кошарке.

Легендарни Дејан Милојевић преминуо је у 46. години од посљедица срчаног удара 17. јануара, а у суботу је одржана комеморација.

Породица и пријатељи од Милојевића су се опростили у понедјељак, у 13 часова је одржано опјело, послије чега и сахрана.

На сахрану је дошао и Стив Кер, тренер Голден Стејта у чијем је стручном штабу био и велики Милоје.

Из Сједињених Америчких Држава стигли су и извршни директор Голден Стејта Мајк Данливи јуниор као и бивши грузијски кошаркаш Заза Пачулија.

Посљедњи поздрав Милојевићу упутио је и Влатко Чанчар са којим је Деки радио у Меги, а који је касније отишао у Денвер.

Од српске кошаркашке легенде опростили су се многи тренери играчи, међу којима су били и: Жељко Обрадовић, Предраг Даниловић, Дарко Миличић, Александар Џикић, Жарко Паспаљ, Жељко Ребрача, Немања Бјелица, Игор Ракочевић, Милан Гуровић, Немања Дангубић, Жарко Чабаркапа, Мирослав Николић, Славко Вранеш, Александар Павловић, Ратко Варда, Лука Николић, Марко Кешељ, Дејан Томашевић, Владимир Штимац, Никола Топић, Един Авдић, Миленко Тепић.

– Чули смо ријечи апостола Павла, ми тугујемо, али не као они који немају наду. Ми ћемо се опет загрлити, ако тако није, онда је овај живот трагедија. Нико није бирао живот на земљи и нико не зна тренутак када ће отићи са ње. Све је воља божија. Црква дубоко вјерује да је Господ сведржитељ одабрао тренутак за свакога од нас. Наш блаженопочивши патријарх Павле је говорио: „Оно што бирамо је да ли ћемо живјети као људи или нељуди“. Дејан је био човјек са великим „Ч“, човјек у правом смислу те ријечи, човјек љубави и заједништва, који је живио по Богу. Нека нам Господ да, да када Дејан стаје пред лице његово, чује ријечи јеванђеља – био је говор свештеника.

Емотивне ријечи упутио је и Предраг Даниловић.

– Прије свега упућујем саучешће породици Милојевић и кошаркашкој породици Србије – чији је Дејан Милојевић био један од најузорнијих синова. Напустио нас је прије свега велики човјек, човјек без иједне мрље. Имао сам част да будемо пријатељи, иако нисмо играли заједно. Носио је у себи онај жар, енергију, позитивну дрскост и све оно што је красило великане наше кошарке. Имао је све врлине најцјењенијих играча око којих градите игру, ти играчи су одивиек били право благо. Никад није био трула јабука у тиму. Њему су сви вјеровали и играчи и тренери. Сви који су га макар мало познавали, много су га вољели. Има ли већег признања од тога да вам сви вјерују чим вас виде. Тај његов карактер и жеља да се помогне сваком члану колектива, водили су га кроз теренску каријеру. Био је истински патриота, волио је своју земљу. Осјећао сам дубоко у себи да је то тек почетак, јер сам био сигуран да ће Дејан водити репрезентацију. На моју велики жалост то се неће догодити. Нека му је лака црна земља – рекао је Даниловић.

Милојевић је играчку каријеру почео у Беовуку 1997. године, играо је за ФМП и Будућност, а највећи траг оставио је у Партизану за који је играо у периоду од 2004. до 2006. године.

Наступао је још за Валенсију и Галатасарај.

Тренерску каријеру започео је 2012. године у Меги у којој је провео девет година, затим је кратко водио Будућност, да би 2021. године постао дио стручног штаба Голден Стејта са којима је и освојио НБА титулу.

ИЗВОРспутник
Претходни текстНешић: Сањи Вулић додијељена полицијска заштита
Сљедећи текстОпштина Вишеград обећала помоћ у санацији куће мајци погинулог борца