Насловна Најновије Сајић: Велики значај КУД-ова на чувању српске традиције и културе

Сајић: Велики значај КУД-ова на чувању српске традиције и културе

241
0

Културно-умјетничко друштво „Слога“ из Штутгарта обиљежило је 45 година постојања и рада, а прослави је присуствовала генерални конзул БиХ у том граду Вера Сајић која је истакла велики значај сваког клуба на чувању традиције и културе.

Из Републике Српске су овим поводом у Штутгарт стигли чланови КУД-а „Младост“ са Пала, њих 50 са предсједником клуба Миланом Чвором.

Гости КУД-а „Слога“ синоћ су били и чланови Српског културног центра из Синделфингена, Српски центар из Штутгарта и КУД „Карађорђевићи“ из Ројтлингена.

Сајићева је изразила задовољство што је присуствовала овом лијепом и значајном догађају, напомињући да је велика одговорност водити културно-умјетничко друштво у матици, али да је у дијаспори још много већа, јер је свака година рада значајнија.

Она је нагласила велики значај сваког клуба на чувању традиције, културе али и подстицању дружења и његовања пријатељстава међу дјецом, омладином и родитељима.

– Било је лијепо видјети заједно на сцени дјецу са Пала, из Штутгарта, Синделфингена и Ројтлингена. Показали су нам како воле и чувају своје коријене“ – додала је Сајићева.

ИЗВОРртрс/срна
Претходни текстУ Српској рођено 17 беба
Сљедећи текстВук Стефановић Караџић – Генијални самоук који је направио одлучан преокрет у српској литератури