Насловна Вијести Република Српска Себији Изетбеговић одузето академско звање магистра медицинских наука

Себији Изетбеговић одузето академско звање магистра медицинских наука

178
0
Сенат Универзитета у Сарајево данас је одржао ванредну сједницу на којој је разматрана диплома генералне директорице КЦУС-а и професорице Медицинског факултета у Сарајеву Себије Изетбеговић.

 

Сенат је данас разматрао анализу комисије коју је предводио Мухамед Ајановић, иначе декан Стоматолошког факултета.

Комисија је упутила званичан приједлог Сенату да се поништи диплома директорице Клиничког центра Универзитета у Сарајеву.

За ову одлуку је гласало 30 чланова Сената, против је било пет, а суздржаних је било шест, преноси klix.

„Ја сам као ректор одлучио да дам кратко саопћење. Одлука коју ћу вам прочитати гласи: на основу члана 61 Закона о високом образовању, Сенат УНСА је разматраући анализу Комисије у предмету провјере исправе везане за постдипломске студије проф.др. Себије Изетбеговић од 23. фебрурара на 34. ванредној сједници одржаној данас усвојио анализу комисије. Задужује се ректор Универзитета да донесе рјешење којом се поништава упис у матичне књиге Медицинског факултета на име Изетбеговић Себија која је одбранила магистарску тезу и тиме стекла научни степен магистра јер није испунила све обавезе на Медицинском факултету на начин који је прописан и према прописима који су били на снази. Задужује се стручна служба УНСА да у Службеним новинама КС огласиништавним предметни упис. Задужује се Медицински факултет да приступи ревизији матичних књига и евиденција“, казао је Рифат Шкријељ, ректор УНСА.

Одлука је ступила на снагу даном доношења, али се може покренути поступак пред судом у Сарајеву у року од 30 дана.

Изетбеговић је данас објавила да ће покренути кривичне пријаве за злоупотребу положаја и прекорачења овлаштења, за дискриминацију као и за изношење неистина у покушају њене дискредитације као редовног професора УНСА.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстГрадоначелник Ћосић: Кавазовић би требало да позива на дијалог, а не на сукобе
Сљедећи текстЗатвореник тужио државу због лоших услова у затвору, добиће одштету