Насловна Најновије Седми “Салон Жилавке“ 17.августа у Винској галерији “Вукоје“

Седми “Салон Жилавке“ 17.августа у Винској галерији “Вукоје“

248
0

Седми „Салон жилавке“ биће одржан 17. августа у Винској галерији „Вукоје“ у Требињу, а представиће се произвођачи вина, али и сира, пршута, као и маслиновог уља.

Међу произвођачима жилавке који би требало да учествују на манифестацији су, између осталих, „Херцеговина продукт“, „Хепок“ , Вино „Миласа“, „Царска вина“, Винарија „Маријановић“, те подруми манастира Тврдош, „Вукоје 1982“, „Остојић“, „Вилинка“ и „Бегић“.

Произвођачи вина ће са гостима и колегама, дегустирати своје жилавке и представити нове етикете, иза којих се крије чиста жилавка или купажа у којој се налази минимално 50 одсто жилавке, навели су из Винарије „Вукоје“.

Винаре ће пратити и произвођачи сира, пршута и других типичних и традиционалних производа из Херцеговине.

На овогодишњем „Салону“ ће се први пут посебно презентовати и маслинарство Херцеговине, па је најављено присуство свих већих произвођача маслиновог уља.

„Прошлогодишњи `Салон` привукао је више од 850 посјетилаца који су имали прилику да дегустирају жилавку више произвођача, између осталих, `Херцеговина продукта’,`Хепока`, Вино `Миласа`, Подрума `Остојић`, Подрума `Вилинка`, `Царских вина`, Подрума `Бегић`, Подрума манастира Тврдош, Винарије `Маријановић` , те Подрума `Вукоје 1982`“, навели су из Винарије „Вукоје“.

Ова винарија представила се са око 70 различитих етикета жилавке, а винску фешту пратило је више од 60 акредитованих новинара из БиХ, Србије, Хрватске, Црне Горе, Словеније, Италије и Велике Британије.

Из Винске галерије „Вукоје“, навели су да су, осим жилавке, на „Салону“ били изложени типични и традиционални прехрамбени производи, па је ова манифестација, према новинарским извјештајима, била прави еногастрономски фестивал укуса.

Овогодишњи „Салон жилавке“ биће одржан од 19.00 часова до поноћи.

ИЗВОРсрна, фото Padrino.ba
Претходни текстОбиљежене 94 године од смрти Арчибалда Рајса
Сљедећи текстУспјешно обављена четири компликована оперативна захвата из области урологије