Насловна Uncategorized Симбол слободе – Српска прославља Дан Републике

Симбол слободе – Српска прославља Дан Републике

105
0

Република Српска данас слави Дан Републике и 32 године постојања. Прије 32 године, одлуком тадашње Скупштине српског народа у БиХ у Сарајеву, настала је Република српског народа у БиХ, данас Република Српска.

У 10 часова планирано је полагање вијенаца на српском војничком спомен-гробљу Нови Зејтинлик у Сокоцу. У 12 часова додјела одликовања заслужним институцијама и појединцима (Културни центар Бански двор)

Сједница Сената Републике Српске (Палата Републике) у 14 часова. За 17 часова уприличен ће бити Свечани дефиле – Трг Крајине (уз дрон шоу, мапинг и 3Д анимација са визуалом симбола Републике.

У 19 часова концерт на којем ће наступити регионалне звијезде Даница Црногорчевић, Аца Лукас, Мирослав Илић и Баја Мали Книнџа одржаће се на Тргу Крајине у Бањалуци.Представа Националног драмског позоришта Русије (Александринског театра) из Санкт Петербурга Народно позориште Републике Српске у 20 часова.

Прослава Дана Републике Српке биће обиљежена и у осталим локалним заједницама. Дан Републике Српске биће обиљежен у Брчко дистрикту у сриједу, 10. јануара.

ИЗВОРртрс
Претходни текстКула Београд засијала у част Дана Републике Српске (ВИДЕО)
Сљедећи текстДанас је Свети Стефан