Насловна Uncategorized Ситуација на Косову и Метохији нестабилна и непредвидива

Ситуација на Косову и Метохији нестабилна и непредвидива

100
0

Ситуација на Косову и Метохији је нестабилна и непредвидива, рекао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, у разговору са предсједавајућим Војног комитета ЕУ генералом Робертом Бригером.

Мојсиловић је указао да Србија као једину легитимну оружану формацију у српској јужној покрајини види Кфор, од којег се очекује да стриктно и непристрасно спроводи свој мандат и омогући безбједно окружење за све, а прије свега за грађане српске националности.

Током посјете Генералштабу Војске Србије, Бригер је са Мојсиловићем разговарао о актуелној безбједносној ситуацији на Косову и Метохији, у региону и свијету, као и о укупним међусобним односима.

Тежиште разговора је било на ангажовању Војске Србије у активностима у оквиру заједничке безбједносне и одбрамбене политике ЕУ, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Генерал Мојсиловић је истакао да је Војска Србије посвећена јачању војне сарадње са ЕУ у оквиру заједничке безбједносне и одбрамбене политике, уз пуно поштовање војне неутралности Србије, те оцијенио да је та сарадња обострано корисна.

На састанку је изузетно позитивно оцијењено ангажовање припадника Војске Србије у војним операцијама ЕУ и поздрављено опредјељење за проширење тог ангажовања упућивањем штабног официра у мисију у Мозамбику, као и учешће у борбеној групи ЕУ „Хелброк“ и у пројекту „Јединствено европско небо“.

Генерал Бригер, који борави у тродневној посјети Србији на позив Мојсиловића, посјетиће и Универзитет одбране, гдје ће одржати предавање полазницима виших курсева каријерног усавршавања, те обићи Центар за мировне операције Војске Србије.

Предсједавајућег Војном комитету ЕУ данас у одвојене посјете примили врховни командант Војске Србије Александар Вучић, министар одбране Милош Вучевић и начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстБоб Бимон продао олимпијску медаљу за 441.000 долара
Сљедећи текстУ Сарајеву и НАТО адмирал Роб Бауер, који је недавно шокирао свијет изјавом о могућем рату с Русијом