Насловна Најновије У Сарајеву и НАТО адмирал Роб Бауер, који је недавно шокирао свијет...

У Сарајеву и НАТО адмирал Роб Бауер, који је недавно шокирао свијет изјавом о могућем рату с Русијом

103
0

У службеној посјети Сарајеву, са члановима Сјеверноатлантског савјета, борави и највиши војни званичник НАТО-а, адмирал Роб Бауер.

Интересантно је да његов долазак у БиХ није најављен у званичним саопштењима, али је учествовао на данашњем састанку Сјеверноатлантског савјета са члановима Предсједништва БиХ, који је предводио замјеник генералног секретара НАТО-а Мирчеа Џоана.

На састанку је изражено увјерење да је ово један од најважнијих и најуспјешнијих састанака за БиХ у овој години, а из Предсједништва БиХ је наглашено да се  сарадња са НАТО-ом наставља, уз констатацију да би она требало да буде и бржа и обимнија.

Адмирал Роб Бауер из низоземске Краљевске морнарице је 33. предсједавајући Војног комитета НАТО-а. Као војни савјетник генералног секретара, адмирал Бауер је највиши војни официр НАТО-а.

Он је војни повјереник који савјете свих 30 НАТО-ових начелника одбране представља тијелима за доношење политичких одлука, након чега се смјернице и директиве издају врховном команданту савезничких снага за Европу, врховном команданту савезничких снага за трансформацију и генералном директору Међународног војног особља.

Највиши војни званичник НАТО-а Роб Бауер, недавно је шокирао свијет драматичном изјавом да је рат с Русијом реална могућност и да се за такво нешто требају припремати сви.

У разговору за црногорску Побједу, Бауер је поручио да НАТО на Балкану види крхку стабилност, те је додао да је Милорад Додик подржавао Москву и прије рата у Украјини и да то није ништа ново.

Бауер је истакао да НАТО прати комплетну ситуацију у свијету, у свемиру и сајбер простору.

„Пратимо сва дешавања око нас, у свијету, у нашој зони одговорности, укључујући Балкан“, закључио је Бауер, што је дефинитивно потврђено и самим његовим доласком у Сарајево.

ИЗВОРКликс, фото Вечерњи лист БиХ
Претходни текстСитуација на Косову и Метохији нестабилна и непредвидива
Сљедећи текстИзраел пристао на прекид ватре