Насловна Најновије Скијалиште Јавор код Сребренице у јануару посјетило 5.000 гостију

Скијалиште Јавор код Сребренице у јануару посјетило 5.000 гостију

163
0

Скијалиште „Јавор“ код Сребренице, након отварања жичаре и ски стазе, биљежи одличну посјету. Гостима су на располагању многобројни садржаји. Отварањем скијалишта посао је добило осам радника. Идеја је да се у сарадњи Oлимпијским центром Јахорина направи заједнички туристички пакет аранжман.

Ноћно скијање, стаза за малишане, нетакнута природа, али и све боља угоститељска понуда, као и школа скијања – само су дио понуде ове зиме на скијалишту Јавор.

Много је гостију ових дана на планини изнад Сребренице, највише из Тузле, Београда, Братунца, Зворника. За врло кратко вријеме ово је постала омиљена дестинација у регији.

Планови су велики – проширење стаза, капацитета, изградња бунгалова, паркинг простора …

У имплементацију пројекта до сада је уложено око 100.000 марака, општина Сребреница је пружила помоћ у инфраструктури и изградњи пута до локације скијалишта на Буковој Глави.

– У шали кажем да су овако почели и Златибор и Јахорина, са ливаде …. Ово ће индиректно омогућити да и наши домаћини све што произведу то и продају – истакао је начелник општине Сребреница Младен Грујичић.

Процјена је да је нову скијашку дестинацију, као и Сребреницу, само у јануару посјетило 5.000 гостију.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДjевојчица спасена 178 часова након земљотреса (ВИДЕО)
Сљедећи текстУ уторак сунчано и постепено топлије