Насловна Најновије Скуп „Граница постоји“ у Херцеговини

Скуп „Граница постоји“ у Херцеговини

232
0

На магистралном путу Љубиње-Столац у току је скуп под називом „Граница постоји“, којим грађани Српске исказују противљење због подизања оптужнице правосуђа БиХ, против предсједника Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића.

Окупљени грађани и данас са овог мјеста, међуентитетске границе на магистралном путу Љубиње -Столац, шаљу поруке подршке институцијама Српске у одбрани надлежности.

Кажу да само траже достојанство и поштовање, да се поштују границе и институције.

– Своје бранимо, туђе нећемо – такође је једна од порука која се шаље данас.

Вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић изјавио је данас да су се окупили на скупу „Граница постоји“ на ентитетској граници између Љубиња и Стоца с циљем да наставе да бране вољу народа и институције Српске.

– Наш посао је да, као и до сада, поштујемо одлуке институција Републике Српске – рекао је Лукић на скупу.

Истакао је да суђење њему и предсједнику Републике Српске Милораду Додику у Суду БиХ представља наставак активности усмјерених против Републике Српске и њених институција.

Осим грађана Љубиња, овдје су стигли и из других херцеговачких општина.

Скупу присуствују министри управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, министар породице, омладине и спорта Селма Чабрић, вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић, генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, посалници, представници општинских одбора СНСД-а и коалиционих партија, као и велики број грађана из Источне Херцеговине.

На скуповима под мотом „Граница постоји“ који су почели 1. септембра грађани су исказали противљење због подизања оптужница правосуђа БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора „Службеног гласника“ Милоша Лукића.

Претходни скуп одржан је у петак, 20. октобра, на међуентитетској граници у Језеру.

Осим у Језеру, ови скупови су одржани у Новом Горажду, Пелагићеву, Добоју, на Лапишници у општини Источни Стари Град, Рибнику, Фочи, Оштрој Луци, Власеници, Источном Новом Сарајеву, Лопарама и Невесињу.

ИЗВОРртрс
Претходни текстПетровић: ЕРС има најповољнији синдикални уговор у Српској
Сљедећи текстУсвојен Нацрт ребаланса буџета града Источно Сарајево за ову годину (ВИДЕО)