Насловна Најновије Слава на барикадама

Слава на барикадама

138
0

На барикади у Рудару крај Звечана, гдје је окупљено више десетина грађана, десетак њих данас слави Светог Николу и моле се светитељу да им да вољу, снагу, истрајност да издрже и опстану на Kосову и Метохији.

Сто са храном и погачама постављен је у близини крста у овом мјесту.

Начелник Школске управе у Kосовској Митровици Иван Запорожац рекао је да крсну славу, обиљежје српског народа, умјесто у својим домовима, обиљежавају у Рудару под једном заставом испред часног крста, са жељом да им Бог да снаге да се изборе да остану и опстану на Kосову и Метохији.

„Данас на десетине нас прославља Светог Николу и њему се молимо да нам да вољу, снагу, истрајност да издржимо и да се одупремо силама из Приштине које покушавају да покоре и прогнају наш народ. Српски народ је и у рововима, у изгнанству и прогонству, увек славио своју славу и увек је обележавао своје свеце, тако и данас овде радимо“, рекао је Запорожац новинарима.

Запорожац је свима који данас славе честитао крсну славу, јавља KиМ радио.

„Желим да им буде срећна, да се помолимо Богу и Светом Николи да идуће године крсну славу прославимо у здрављу, миру и весељу, заједно са својим породицама, родбином и пријатељима“, закључио је он.

Међу окупљеним грађанима у Рудару је и потпредсједник Српске листе Игор Симић.

Срби на сјеверу Kосова и Метохије ушли су у десети дан протеста због хапшења сународника и присуства косовске полиције на сјеверу покрајине.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРандорима 12 медаља на међународном турниру у Витезу
Сљедећи текстЦентрална прослава у Источном Сарајеву гдје је стварана Српска