Насловна Најновије Соколац: Основцима дониран школски прибор

Соколац: Основцима дониран школски прибор

148
0

Представници соколачког Црвеног крста „Романија“ уручили су данас Основној школи /ОШ/ „Соколац“ поводом почетка нове школске године школски прибор који су донирали грађани, рекао је Срни Александар Мимић из ове хуманитарне организације.

Он је захвалио маркетима у којима су активисти и волонтери Црвеног крста организовали ову хуману акцију, као и становницима Сокоца који су уз куповину донирали школски прибор основцима.

Мимић је најавио да ће Црвени крст „Романија“ у понедјељак, 4. септембра, сличну донацију прибора уручити и малишанима соколачког вртића.

Директор ОШ „Соколац“ Ђорђе Рајић рекао је Срни да већ другу годину ђаке и запослене у овој установи позитивно изненаде пријатељи из Црвеног крста на почетку школске године.

„Ово је квалитетна донација, потребна нашој школи с обзиром на то да је уз бесплатне уџбенике које добије велики број ђака неопходан и школски прибор“, навео је Рајић и захвалио активистима Црвеног крста у име школе, ученика и родитеља.

Он је додао да школа има велики број дјеце тежег матријалног стања и дјеце из вишечланих породица тако да ће сав прибор бити упућен онима којима је највише потребан.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица честитао је почетак школске године наставницима, професорима, родитељима и ученицима, којима је у име локалне управе пожелио срећу, добре резултате и напредак у сваком погледу.

У ОШ „Соколац“ данас је организована приредба за 75 првачића и њихове родитеље.

У школској 2023/2024. години наставу у овој школи ће пратити 814 ученика.

ИЗВОРсрна
Претходни текстНачелник општине Трново уручио поклоне првачићима
Сљедећи текстСвечани пријем за првачиће у Власеници