Насловна Вијести Република Српска „Срби за Србе“: За 17 година прикупљено 10 милиона евра донација

„Срби за Србе“: За 17 година прикупљено 10 милиона евра донација

156
0

 Хуманитарна организација „Срби за Србе“ током седамнаестогодишњег рада прикупила је 10 милиона евра донација и тиме директно помогла више од 3.000 угрожених породица са више од 14.500 дјеце.

 Много је дјеце која су први пут добила своју собу, радни сто, плакар, играчку или рачунар – саопштено је из ове хуманитарне организације, која је настала као идеја српског народа у дијаспори с циљем заједничког организовања и пружања помоћи угроженим сународницима на Балкану. 

Они су подсјетили да су незапамћене поплаве које су се десиле средином маја 2014. године у Србији и Републици Српској мотивисале српску заједницу широм свијета да се прикључи хуманитарним акцијама које су организоване за помоћ настрадалим подручјима.

У саопштењу се истиче да је ова организација препозната као једна од најтранспаретнијих и најсигурнијих за слање новчаних донација, па је за свега три месеца прикупљено више од пола милиона евра донација у акцији „Борба против поплава“, а неколико стотина породица добило је неопходну помоћ.

Успостављени начин рада, наводе, мотивисао је велики број људи да се прикључи апелима и да свој допринос – више од 70.000 донатора на годишњем нивоу учествује у њиховим хуманитарним акцијама.

Један од њихових подвига је пројекат „Тројка из блока“, који је настао 2012. године с циљем организовања различитих хуманитарних догађаја на којима се прикупљају средства за помоћ породицама које Организација помаже, а до сада је организована више од 1.500 „из блока“ догађаја широм свијета.

У фокусу им је, како наводе, увијек био српски народ који живи на подручјима гдје се, осим са егзистенцијалним проблемима, среће и са многим другим потешкоћама.

– Безбрижније дјетињство обезбијеђено је и за 14.500 дечака и дјевојчица које смо до сада помогли. Хвала свим приложницима, волонтерима, медијима, члановима и пријатељима Хуманитарне организације „Срби за Србе“ који су дали велики допринос у заједничкој борби за боље сутра угрожених вишечланих породица широм Балкана – закључили су ови хуманисти.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“ основана је крајем 2005. године.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстВласеницa, асфалтирање улицe Зорана Боровине, прилог РТВИС 11.11.2022 (ВИДЕО)
Сљедећи текстАнтонић нови директор јавног предузећа „Гас-Рес“