Насловна Најновије Сребреница: Буџет увећан за 1,47 милиона КМ

Сребреница: Буџет увећан за 1,47 милиона КМ

202
0

Одборници Скупштине општине Сребреница на данашњој тематској сједници усвојили су ребаланс буџета општине за ову годину и том одлуком буџет је повећан за 1,47 милиона марака у односу на првобитни који је износио 10.320.000 KМ.

Kако је образложено до ребаланаса буџета дошло је ради повећаних прихода, али и расхода општине у току године у односу на план.

Према ријечима начелника за финансије Дана Kатанића, увећани су редовни приходи општине, највише од ПДВ-а, а само 70.000 KМ повећања односи се на грант.

Он је истакао да су разматрани амандмани који су стигли од политичких партија, одборника и других субјеката и да је дошло до усклађивања одређених обавеза и плана буџета прераспођелом средстава на основу реалних потреба и стања.

Kатанић је рекао да је највећи дио, скоро трећина износа увећања буџета, планирана за социјална давања да би се обавезе ускладиле са повећањем ових издвајања.

„За ту намјену биће издвојено 472.000 марака“, прецизирао је Kатанић те додао да је усвајањем ребалнса дошло до усклађивања и омогућавања плаћања неких ставки које су биле веће у односу на план као што је зимско одржавање путева и још неких обавеза“, појаснио је Kатанић.

На крају, Kатанић је рекао да усвајање ребалнса буџета омогућава динамику редовног измирења плата запосленима као и финансирање неких инфраструктурних пројеката који се реализују на подручју ове локалне заједнице.

ИЗВОРсрна
Претходни текстШулић: У сриједу посебна сједница о ребалансу буџета
Сљедећи текстСуђење Ганићу за злочине у Добровољaчкој почиње у сриједу