Насловна Најновије Шулић: У сриједу посебна сједница о ребалансу буџета

Шулић: У сриједу посебна сједница о ребалансу буџета

163
0

Народна скупштина Републике Српске разматраће на посебној сједници у сриједу, 26. октобра, приједлог ребаланса буџета за ову годину, саопштио је потпредсједник парламента Денис Шулић.

Након сједнице скупштинског Kолегијума у Бањалуци, Шулић је рекао новинарима да ће на посебној сједници бити разматран и приједлог измјена и допуна Закона о избршењу буџета за 2022. годину.

Шулић је рекао да постоји могућност да се одржи још једна посебна сједница парламента Републике Српске на којој би требало да буде разматран приједлог буџета и економске политике за 2023. годину, под условом да такав захтјев прослиједи Влада Републике Српске.

Он је рекао да је сједница у сриједу заказана за 11.00 часова.

Шеф посланичког клуба СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић рекао је да је посебна сједница најављена јер власт „зна да неће бити на вријеме формирана нова власт у Српској“.

Станић је рекао да је ЦИK задужен да изборе спроведе у складу са законом, те да је „опозиција увјерена да су избори за предсједника Српске били нерегуларни“ због чега ће СДС тражити да се избори понове на свим нивоима.

Он је рекао да је увјерен да ће након потврђивања изборних резултата у СДС-у бити спроведени унутарстраначки избори због слабог резултата које је ова странка остварила на изборима.

Станић је рекао да сутрашњи митинг владајуће коалиције у Бањалуци неће ништа промијенити и да очекује да скуп протекне мирно.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ току бројање гласачких листића из Шипова
Сљедећи текстСребреница: Буџет увећан за 1,47 милиона КМ