Насловна Најновије Српска листа неће учествовати на изборима за градоначелнике општина на сјеверу КиМ

Српска листа неће учествовати на изборима за градоначелнике општина на сјеверу КиМ

149
0
Српска листа саопштила је данас да неће учествовати на ванредним изборима у општинама на сјеверу Косова и Метохије јер нису испуњени захтјеви због којих је напустила институције самопроглашеног Косова.
 
Централна изборна комисија у Приштини упутила је Српској листи обавјештење да је од данас до 18. марта рок за пријаву партија за учешће на ванредним изборима у општинама на сјеверу Косова и Метохије који би требало да буду одржани 23. априла.

Из Српске листе су поручили да неће учествовати на било којим изборима док не буду испуњени њихови легитимни захтјеви.

У саопштењу се напомиње да Приштина и њена централна изборна комисија настоје да без уважавања легитимних интереса српског народа и мимо воље грађана једнострано организују изборе на сјеверу Косова и Метохије, што Српска листа као најбројнија политичка партија косметских Срба не прихвата.

Градоначелници четири општине на сјеверу Косова и Метохије – Звечан, Сјеверна Косовска Митровица, Лепосавић и Зубин Поток су почетком новембра прошле године заједно са одборницима поднијели оставке у знак протеста због одлуке приштинских власти о обавезној пререгистрацији возила са српских на ознаке самопроглашеног Косова – РКС.

 
ИЗВОРсрна
Претходни текстСијарто: Земље Западног Балкана потребније ЕУ него она њима
Сљедећи текстПронађено лице које је опљачкало апотеку у Источној Илиџи