Насловна Најновије Стевандић: У Сарајеву љубав према БиХ садржи мржњу према Српској

Стевандић: У Сарајеву љубав према БиХ садржи мржњу према Српској

136
0

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, рекао је Срни, да Бошњаци имају право да обиљежавају своје датуме, само немају право да то буде усмјерено против грађана српске или хрватске националности или против Републике Српске.

„Бањалука у љубави према Републици Српској, не садржи мржњу према БиХ, а у Сарајеву љубав према БиХ, садржи мржњу према Српској и то је основни проблем нашег међусобног (не)разумијевања“, рекао је Стевандић поводом позива бившег припадник одреда „Ел муџахедин“ Санина Мусе, за дефиле аутомобилима са ратним заставама поводом 1. марта, који се у дијелу ФБиХ обиљежава као „дан независности БиХ“.

Стевандић је подсјетио да 9. јануара није био узнемирен ниједан припадник другог народа, него да су се сви Бошњаци и Хрвати и сви људи осјећали одлично.

„Што се тиче њихове жеље да обиљежавају своје датуме које ми не признајемо или се са њима не слажемо, они на то имају право, само немају право да то буде усмјерено против грађана српске националности, хрватске или против Републике Српске“, поручио је Стевандић.

Он је додао да је то и основни проблем у перцепцији која је створена у Бањалуци и Сарајеву.

Муса је на „Фејбуку“ написао да би у дефилеу поводом 1. марта, требало да буде што више аутомобила из свих крајева БиХ, њених патриота и што више застава са љиљанима.

Он је раније позивао своје присталице да се окупе испред Суда БиХ, када је требало да буде одржано рочиште у предмету против предсједника Републике Српске Милорада Додика, с циљем забране окупљање особа које дају подршку предсједнику Српске.

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстДејтонски споразум и Резолуција 2625
Сљедећи текст“Кад се војска на Косово врати“ – графити на објектима у општинама на сјеверу Косова и Метохије