Насловна Најновије Стојичић: Образовање на завидном нивоу у општини Власеница

Стојичић: Образовање на завидном нивоу у општини Власеница

256
0

Министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић изјавила је да су инфраструктурни капацитети и систем образовања у општини Власеница на завидном нивоу јер је постигнута пуна синергија локалне и републичке власти, те образовних установа.

Стојичићева је током посјете Основној школи „Вук Караџић“ у Власеници која обиљежава 65 година рада истакла да је сарадња са локалним заједницама једина гаранција и рецепт за добар успјех и рад.

Она је подсјетила да је Влада Републике Српске изашла са значајнијим износима у буџету за образовање у односу на ребаланс у 2023. години.

– Запослени у образовном систему могу очекивати повећање плата од првог јануара 2024. године, што је резултат договора са Синдикатом и потписаног споразума. Мислим да ћемо у том правцу и ићи у наредном периоду – рекла је Стојичићева новинарима у Власеници.

Према њеним ријечима, важно је јачање стручног кадра како би се наставницима помогло у обављању њиховог посла када је ријеч о образовном и васпитном дијелу, као и превенција негативних појава које се могу десити.

Стојичићева је нагласила да је фокус на програму мјера и васпитној улози школе, те да у Основној школи у Власеници није било случајева пријављивања насиља што је резултат преданог рада школског руководства.

Директор Основне школе „Вук Караџић“ Данка Милић Кезуновић рекла је да ова школска установа обиљежава 65 година постојања, што значи радост, али и велику одговорност и обавезу.

– Поносна сам што сам дио ове школске установе. Задовољство је бити на челу успјешног тима који даје све од себе да свакодневни живот ђака учини љепшим и да са срећом долазе у школу – навела је Кезуновићева.

Начелник Власенице Мирослав Краљевић рекао је да је посјета министра просвјете и културе била прилика да се изнесу виђења развоја образовног система у овој општини.

Он сматра да је образовање најважнији сегмент у једној локалној заједници.

– У систему образовања морамо учествовати сви и дати свој допринос, јер живимо у турбулентним временима због чега је неопходно сачувати српски језик, културу, ћирилицу и све оно што нас симболизује као народ који живи овдје поштујући друге – поручио је Краљевић.

Краљевић је подсјетио да основна и средња школа, као и обданиште у Власеници у континуитету имају задржан број ђака, за шта је заслужна сарадња са ресорним министарством, Владом и предсједником Српске.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТри деценије Катедре за хирургију у Фочи – кад сан постане стварност
Сљедећи текстПочео Фестивал малих сцена и монодраме у Источном Сарајеву (ВИДЕО)