Насловна Најновије Студенти прикупљају пакетиће за фочанске основце и дјецу на Космету

Студенти прикупљају пакетиће за фочанске основце и дјецу на Космету

130
0

Студенти Медицинског и Богословског факултета у Фочи и ове године ће за Савиндан обрадовати пакетићима фочанске основце и дјецу која се лијече у Универзитетској болници, а један дио пакетића послаће и малишанима на Косову и Метохији.

Савези студената два факултета у Фочи и Студентски парламент фочанског Студентског дома почели су у продавницама да прикупљају слаткише и новац у оквиру акције „А, зашто ја немам пакетић“ Уније студената Републике Српске и Студентског парламента Универзитета у Источном Сарајеву.

Предсједник Савеза студената Медицинског факултета Александар Тановић каже да ће студенти од данас и на градском тргу прикупљати новчана средства за куповину пакетића.

„Ми смо већ акцију почели тако што смо поставили кутије и колица за прикупљање слаткиша и новца у продавницама и супермаркетима. Данас ћемо организовати акцију на Тргу краља Петра гдје ће студенти информисати грађане о каквој акцији је ријеч и да могу учествовати тако што ће даровати новац који ћемо касније искористити да купимо готове пакетиће“, каже Тановић.

Он је подсјетио да су прошле године у оквиру ове акције скупили више од 600 пакетића, које су већим дијелом подијелили фочанским основцима, а око 200 су послали дјеци на Косову и Метохији.

„Сваке године пакетиће дијелимо за Светог Саву и надамо се да ћемо и ове године имати позитиван одзив грађана. Нагласио бих да Фочаци увијек изађу у сусрет студентима и да захваљујући њиховој хуманости успијевамо да измамимо осмијех малишанима“, навео је Тановић.

Пакетићи ће у школама, како у двије централне, тако и њиховим подручним одјељењима, бити дијељени у договору са руководствима ових образовних установа, а студенти ни ове године неће заборавити дјецу на фочанској педијатрији.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУкрашавање шеталишта и трга, пакетићи за дјецу
Сљедећи текстЉевнаић: Поштујемо сваку одлуку коју донесе Влада