Насловна Најновије Сутра почиње „Стрип фестивал“

Сутра почиње „Стрип фестивал“

226
0

У Братунцу ће сутра бити отворен пети „Стрип фестивал“, који ће трајати до недјеље, 6. августа.

Свечано отварање предвиђено је за 20.30 часова у новоизграђеном административном центру ове општине, гдје ће бити одржана и већина фестивалских садржаја.

Након отварања манифестације, гости и сви љубитељи стрипа имаће прилику да погледају изложбу „Пет година Вековника“ о којој ће у 21.00 час бити одржана трибина под називом „Вековници, свјетско, а наше“.

На трибини ће говорити сценариста и идејни творац стрипа „Вековници“ Марко Стојановић.

У суботу, 5. августа, на братуначкој Рајској плажи биће организовано цртање за посјетиоце, односно дјецу, а у 20.30 часова биће приређено вече стрип издавача на којој ће се представити „Девета димензија“ из Бањалуке и „Систем комико“ Београд који ће промовисати своја најновија стрип издања.

За недјељу, 6. августа, предвиђена је једнодневна школа стрипа и цртања за најмлађе те уручивање признања и захвалница.

Иницијатор и организатор овог фестивала Предраг Милић каже да је прије пет година ова манифестација почела као салон стрипа и прије двије године је прерасла у стрип фестивал те уврштена у календар културних догађаја братуначке општине.

„Циљ је да се заљубљеници стрипа, а њих није мали број, окупе и друже неколико дана, да се упознају и да се публици представи стваралаштво и достигнућа из ове области, размијене искуства, стичу нови симпатизери и љубитељи ове умјетности“, истакао је Милић.

Најбољи радови са школе стрипа биће објављени у дјечијем стрип магазину „Парабелум јуниор“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучевић: Наредна два дана у духу српског националног јединства
Сљедећи текстГрађевински материјал за обнову шест кућа