Насловна Магазин Култура Сутра пред публиком монодрама „Надежда Петровић“

Сутра пред публиком монодрама „Надежда Петровић“

218
0

У Дому културе на Хан Пијеску сутра ће бити одржана монодрама „Надежда Петровић“ београдске глумице Биљане Ђуровић, настала као омаж великој сликарки и добровољној болничарки.

Радња представе дешава се посљедњег дана живота велике сликарке у соби у Ваљевској болници почетком априла 1915. године, гдје је обољела од пјегавог тифуса у вријеме ратног вихора у Србији.

Лик Надежде тумачи Биљана Ђуровић, која је сама адаптирала текст, поред ње ову монодраму потписују и режисер Божидар Ђуровић, сценограф и костимограф Марина Меденица Вукасовић и композитор Светислав Божић.

Глумица Ђуровић је за свој умјетнички рад вишеструко награђивана, а освојила је и низ награда за монодраму „Надежда Петровић“ у Русији, Бугарској, Албанији, Македонији, Републици Српској.

Монодрама „Надежда Петровић“ настала је у продукцији земунског фестивала монодраме и пантониме 2015. године, поводом стогодишњице од смрти легендарне сликарке.

Представа у Дому културе на Хан Пијеску почиње од 19.00 часова , а улаз је пет КМ. Организатор је Центар за омладину и спорт „Поглед“. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстСутра почиње Регионална пољопривредна изложба и сајам
Сљедећи текстСутра Сабор изворног пјевања