Насловна Друштво Сутра Свјетски дан прве помоћи

Сутра Свјетски дан прве помоћи

179
0

Црвени крст Републике Српске обиљежиће сутра Свјетски дан прве помоћи, који се ове године обиљежава истицањем важности доживотног учења прве помоћи.
„Свјесни смо да је у многим ситуацијама правовремено пружање прве помоћи од велике важности у спасавању људских живота. Свако од нас се врло често нађе у ситуацији да пружи прву помоћ другоме, а правилно пружена прва помоћ изузетно је значајна како за појединца, тако и за ширу заједницу“, саопштено је из Црвеног крста Српске.

Свјетски дан прве помоћи обиљежиће и општинске и градске организације Црвеног крста широм Републике Српске, а посебну пажњу посветиће активностима које ће допринијети ширењу информација о значају познавања метода и вјештина у пружању прве помоћи.

У саопштењу наводе да ће поред редовних активности, општинске и градске организације Црвеног крста Републике Српске поводом обиљежавања Свјетског дана прве помоћи одржати показне вјежбе, контроле кутија прве помоћи, акције мјерења крвног притиска и нивоа шећера у крви, те извршити подјелу промотивно-едукативног материјала становништву.

Кроз ове активности у образовним установама се одржавају и предавања о важности познавања и пружања прве помоћи, те се врши обука из прве помоћи у школама и мјесним заједницама.

Пружање прве помоћи покреће људе у изградњи боље, сигурније и хуманије заједнице, истичу из Црвеног крста Републике Српске. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстКошаркаши Србије у недјељу против Италије
Сљедећи текстУ Сремским Карловцима свечано отворено „Бранково коло“