Насловна Најновије Тешко обољелој дјевојци потребна помоћ

Тешко обољелој дјевојци потребна помоћ

312
0

Удружење “Pomozi.ba” покренуло је апел за Јенету Шабић, дипломирану правницу из Зенице која болује од леукемије.

За њу је у функцију стављен хуманитарни број 17012, позивом се донирају двије КМ, а број је јединствен за све бх. оператере.

Јенети ће заувијек остати урезан у сјећању јун текуће године и ријечи љекара: “Имате леукемију”. Од тада креће њена борба с дијагнозом акутне лимфобластне леукемије.

Одмах започиње с лијечењем хемиотерапијама и убрзо сазнаје да спада у групу високог ризика и да јој је потребна трансплантација коштане сржи у овом мјесецу. ХЛА анализом њене сестре установљено је да се поклапају 100% и да је она њен донор.

Ова 28-годишња дјевојка је прошле године преживјела и породичну трагедију, преминуо јој је отац, те је остала с мајком и сестром које би учиниле све за њено изљечење.

“Међутим, огромних 80.000 евра за трансплантацију у Турској нису у стању прикупити те им је потребна помоћ добрих људи”, саопштило је Удружење.

Овој младој правници, осим позивом на број 17012, можете помоћи донацијама путем веб-платформе www.pomoziba.org или жиро рачуна Удружења “Pomozi.ba”, преносе Независне новине.

ИЗВОРНезависне
Претходни текстЕкономски факултет Универзитета у Источном Сарајеву добио Тедквал сертификат(ВИДЕО)
Сљедећи текстПотврђена оптужница против Зељковића и још четворице