Насловна Најновије Потврђена оптужница против Зељковића и још четворице

Потврђена оптужница против Зељковића и још четворице

237
0

Окружни суд у Бањалуци потврдио је данас оптужницу против некадашњег директора Института за јавно здравство Републике Српске Бранислава Зељковића и још четири лица осумњичена за злоупотребе у вези са јавним набавкама у периоду пандемије вируса корона.

Из овог суда је потврђено Срни да је рјешење о потврди оптужнице Републичког јавног тужилаштва донио поступајући судија за претходно саслушање Окружног суда Бањалука – Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала.

Зељковић се сумњичи за кршење одредби Кривичног законика Српске који се односе на злоупотребу службеног положаја или овлашћења, те примање мита.

Републичко јавно тужилаштво подигло је раније оптужницу против Зељковића и још четири особе, која их терети за злоупотребе при набавкама у периоду пандемије.

Осим Зељковића, Републичко јавно тужилаштво терети директоре фирми Проконтрол из Бањалуке Славка Бојића и Промединг из Лакташа Драгана Дубравца, те власника Туристичке агенције Травел фор фан Сашу Марковића. Оптужницом је обухваћен и Сани Црљић, бивши директор бањалучке Фирме Синекс лабораторија.

ИЗВОРСрна
Претходни текстТешко обољелој дјевојци потребна помоћ
Сљедећи текстЋосић: Чињеница – Додик, Цвијановић и СНСД побједници