Насловна Најновије Тропска олуја Хилари ломи дрвеће у јужној Калифорнији, путеви поплављени

Тропска олуја Хилари ломи дрвеће у јужној Калифорнији, путеви поплављени

131
0

Тропска олуја Хилари, која је погодила јужну Калифорнију, поплавила је путеве, рушила дрвеће и приморала надлежне да булдожерима спашавају више десетина штићеника Дома за старија лица заробљених у блату.

Олујни фронт наставио је данас да се креће у правцу сјевера због чега су надлежни издали упозорења у неколико држава и организовали појачани надзор због могућих поплава, преноси АП.

Национални центар за урагане у Мајамију саопштио је да је олуја Хилари изгубила већи дио енергије и да се само остаци олујног фронта крећу изнад Стјеновитих планина, али је упозорио да се у дијеловима југозапада САД очекују „поплаве које могу бити опасне по живот“.

Прогностичари су рекли да је претња од поплава највећа на подручју од југоисточног Орегона до западно-централних планина Ајдаха, уз потенцијалне грмљавине и обилне кишне падавине на локалу.

Олуја Хилари је као ураган прво ударила на пацифичку обалу Мексика где је изазвала поплаве и однела један људски живот, а потом је постала тропска олуја која је у недјељу погодила Калифорнију.

За сада у тој америчкој савезној држави нису пријављени смртни случајеви, озбиљне повреде или велика штета, иако су званичници упозорили да ризици постоје, посебно у планинским предјелима где би ерозивне планинске падине могле да се претворе у клизишта.

Спасиоци су у пустињској заједници Катедрал Ситија, у близини Палм Спрингса, кренули булдожером кроз блато до преплављеног дома за старија лица и спасили 14 штићеника те установе, рекао је шеф ватрогасне службе Мајкл Контрерас.

У периоду од недјеље увече до понедјењкс поподне спашено је укупно 46 људи из блата и поплављених подручја, рекао је Контрерас.

ИЗВОРртрс/агенције
Претходни текстДанас додјела станова повратничким породицама у Источном Новом Сарајеву
Сљедећи текстУ Источном Сарајеву састанак владајућих странака на нивоу БиХ