Насловна Најновије Тужилаштво тражи продужење притвора Дебевцу и Мехмедагићу

Тужилаштво тражи продужење притвора Дебевцу и Мехмедагићу

108
0

Тужилаштво БиХ је на данашњем рочишту у Суду БиХ, затражило продужење притвора суспендованом предсједнику Суда Ранку Дебевцу и бившем директору Обавјештајно-безбједносне агенције Осману Мехмедагићу, због проширења истраге и саслушања нових свједока.

Износећи разлоге за продужетак притвора у трајању од мјесец дана, тужилац Бојана Јоловић навела је, између осталог, да су приликом истраге и саслушања дошли до података да је Дебевец примио на поклон аутомобил „поло“ вриједности 15.000 КМ и сат од 15.000 евра.

Она је истакла да је Тужилаштво БиХ проширило истрагу у односу на Дебевца по три тачке, од којих је за једну јавност била искључена, док је за друге двије изнијела детаље који се односе на ауто-салон „Крамар“, који му је понудио као награду возило које је увезено из Холандије, а које је регистровао на свастику Елвиру Јашаревић.

Када је ријеч о сату, Тужилаштво је навело да га је добио од Здравка Мамића, да му погодује у случају који се водио против њега у Хрватској.

Одбрана Дебевца и Мехмедагића се противила продужетку притвора, а судско вијеће је најавило да ће одлуку донијети врло брзо.

Дебевец и Мехмедагић ухапшени су 19. децембра, а важећа одлука о њиховом притвору истиче 16. фебруара.

ИЗВОРСрна, фото РТРС
Претходни текстИстрага случаја тровања алкохолом 26 дјеце
Сљедећи текстПромовисана књига „Живот у рату – доктори у рату“, академика Мирка Шошића, РТВИС, 15.2.2024. (ВИДЕО)