Насловна Најновије Тушевљак: Никаква наметања нећемо дозволити !

Тушевљак: Никаква наметања нећемо дозволити !

118
0

Предсједник Борачке организације општине Источно Ново Сарајево Драгиша Тушевљак, оцијенио је да су бесмислице Кристијана Шмита дио покушаја да се на све начине уништи Република Српска, али да борци Српске то неће дозволити.

„Борци Сарајевско-романијске регије, борци Републике Српске поручују да у томе неће успјети и да смо сваки дан све јединственији и нећемо дозволити било каква наметања“, рекао је Тушевљак Срни.

Он је навео да самозвани високи представник у БиХ којег Српска не признаје јер га није именовао Савјет безбједноси УН не може одлучивати о Дану Републике – 9. јануару.

„Поштујемо Народну скупштину, предсједника и Владу, све оно што је у складу са Уставом Републике Српске, то ћемо спроводити и тако ћемо се понашати убудуће“, закључио је Тушевљак.

Подсјећајући да је Дан Републике Српске прошле године достојанствено обиљежен у Источном Сарајеву, Тушевљак је изразио наду да ће исто бити ове године на централној манифестацији у Бањалуци, али и у другим градовима широм Српске.

„Мислим да треба што мање да се бавимо Шмитом и да радимо наш дио посла, а то је да обиљежавамо све значајне датуме, а поготово Дан Републике“, додао је Тушевљак.

Шмит је раније рекао да је прослава 9. јануара као Дана Републике Српске „јасан и директан пропуст у спровођењу одлука Уставног суда БиХ, као и одлука високог представника“, те додао да непоштовање одлука Уставног суда представља кривично дјело према Кривичном закону БиХ.

Такође је затражио од високог представника ЕУ за спољну политику и безбједност Жозепа Бореља да изврши притисак из Брисела на Београд и Подгорицу, како функционери Србије и Црне Горе не би присуствовали обиљежавању Дана Републике Српске.

ИЗВОРСрна, фото Вечерње новости
Претходни текстТимотија: Нико па ни Шмит, не може оспорити слављење Дана Српске
Сљедећи текстЈуговић честитао католицима Божић