Насловна Најновије Украјинци промијенили планове након објављивања докумената

Украјинци промијенили планове након објављивања докумената

161
0

Kоманда Оружаних снага Украјине, измијенила је одређене планове, након цурења повјерљивих америчких обавјештајних докумената, јавили су амерички медији позивајући се на неименоване изворе.

Извор близак предсједнику Украјине Владимиру Зеленском, изјавио је да је Kијев усљед цурења података већ промијенио одређене планове.

Иако медији нису објавили шта је тачно измијењено, у извјештајима се наводи да у једном од докумената Пентагона, пише да је Зеленски крајем фебруара предложио напад дроновима на руске положаје у Ростовској области, пошто Украјина не посједује далекодометне пројектиле, који би могли да погоде те мете.

Извор је истакао да украјински званичници, нису били изненађени чињеницом да их Американци шпијунирају, али да су били забринути због цурења података.

Позивајући се на званичнике упознате са ситуацијом, медији су прошле седмице пренијели, да је велика количина докумената објављена на интернету, те да су међу њима војни документи САД који се тичу Украјине, Kине и Блиског истока. Поједини документи наводно су открили слабости украјинске противваздушне одбране и недостатак муниције.

ИЗВОРсрна, фото EPA - EFE
Претходни текстВишковић данас на највећем сајму потрошачких производа – Експо 2023
Сљедећи текстМитрополит Хризостом на Васкрс служи у Саборном храму у Сарајеву