Насловна Најновије Усвајање буџета БиХ након комплетирања Савјета министара

Усвајање буџета БиХ након комплетирања Савјета министара

140
0

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић, изјавио је Срни, да се одмах након почетка рада комплетног Савјета министара, може очекивати усвајање буџета институција на нивоу БиХ.

„Буџет није усвојен ни у нацрту у актуелном Савјету министара иако постоје неке назнаке да може да се заврши и сада ће на бази онога што је до сада урадило Министарство финансија и трезора бити дограђено са новим ставовима и потребама, тако да може одмах да се усваја након почетка рада новог Савјета министара и из нацрта иде према Предсједништву БиХ које утврђује приједлог за Представнички дом“, појаснио је Радмановић.

Он је напоменуо да је тешко из угла Представничког дома говорити којим темпом ће ићи усвајање јер је парламент последњи који одлучује и када дође до парламента да је тада могуће процијенити када ће буџет бити усвојен.

„Надам се да ће то ићи брзо. Савјет министара одмах на почетку рада може доћи до нацрта, потом у Предсједништво а након тога у парламентарну процедуру. То је врло важно за све у БиХ да покушамо да радимо нормалним европским темпом“, напоменуо је Радмановић.

Он је подсјетио да је Република Српска одавно усвојила правила да увијек прије краја текуће године усваја и економску политику и буџет за наредну годину, те да се на такву праксу треба угледати.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПоново у функцији прелази Јариње и Брњак
Сљедећи текстКомпромис Београда и Приштине уз гаранције запада тешко одржив