Насловна Најновије Утврђен узрок појаве дима на возилу “Вихор“

Утврђен узрок појаве дима на возилу “Вихор“

181
0

Технички ремонт Братунац /ТРБ/ саопштио је да су стручњаци компаније, заједно са два судска вјештака за вјештачење пожара, установили да је проблем на возилу „Вихор“ на ауто-путу „9. јануар“, настао усљед мањег квара аутоматске паркинг-кочнице.

„Том приликом дошло је до топљења пластике, а посљедично и до појаве густог дима на возилу“, наведено је у саопштењу.

Из братуначке компаније су истакли да паркинг-кочнице нису производ ТРБ-а, да их производи реномирани европски произвођач и уграђују се у велики број борбених возила највећих свјетских брендова.

Из ТРБ-а напомињу да је возило у моменту инцидента, 2. фебруара, било подвргнуто екстремним условима брзине и оптерећења и до 65 одсто више од његових техничких карактеристика, што је дио редовних и планских активности које ТРБ спроводи у сврху тестирања својих возила.

Из компаније истичу да желе да отклоне све сумње да је ова ситуација резултат
конструкцијских проблема њихових возила или било какве „диверзије“.

„Производи компаније ТРБ, а нарочито наша борбена возила, представљају круну индустријске производње у Републици Српској. Због тога, али и због стотина радника који вриједно и предано раде у нашој компанији, дужни смо да информишемо јавност о стварним чињеницама које су довеле до димљења на возилу и демантујемо спекулације о лошем квалитету производа које се, без икакве одговорности, износе у јавност“, наведено је у саопштењу.

ИЗВОРсрна, фото Мондо.рс
Претходни текстИзложба “Дан кад је горјела историја БиХ“
Сљедећи текстДодик: Шмит ће можда бити добар туристички водич и ништа више