Насловна Најновије Додик: Шмит ће можда бити добар туристички водич и ништа више

Додик: Шмит ће можда бити добар туристички водич и ништа више

146
0

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, изјавио је да ће Кристијан Шмит, којег је посјетио њемачки министар одбране Борис Писторијус, можда постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ.

„Какав је то јад и чемер када министра одбране Њемачке о стању у БиХ информише човјек који се лажно представља?“, написао је Додик на платформи „Икс“.

Додик је навео да је јуче њемачки министар одбране посјетио њемачког туристу у канцеларијама ОХР-а и изјавио како је „захваљујући њему могао више и боље да се упозна са БиХ“.

Pistorius: Naučio sam puno o BiH, očekujem našu saradnju u budućnosti

„Можда ће Шмит постати добар туристички водич, али никада ништа више у БиХ. Да је Шмит из Баварске објективни туристички водич, господин Писторијус из Доње Саксоније би чуо о томе да политичари у Републици Српској, као и они у Њемачкој, траже да се поштују уставом прописане надлежности БиХ и Српске“, напоменуо је Додик.

Додик је упитао и колико Њемачка поштује БиХ, када више вјерује некоме без легитимитета, него легитимним носиоцима власти?

„Сјећања на прошлост и њемачку улогу у БиХ су трагична и болна. Не желим да нам и будућност буде таква“, рекао је Додик.

ИЗВОРСрна, фото Фена, Политика
Претходни текстУтврђен узрок појаве дима на возилу “Вихор“
Сљедећи текстПокретање иницијативе да улица у Бечу буде названа по Вуку Караџићу